Sorin Bontea a fost anunțat că va lucra la ProTV! Momentul care i-a schimbat întreaga viaţa: „Nici prin cap nu-mi trecea”

05 02. 2024, 15:49

Sorin Bontea este fără doar şi poate unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din România. Timp de 12 sezoane a reuşit să îi ţină pe telespectatori în faţa micilor ecrane, evident, cu ajutorul celorlaţi doi colegi, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu. Puţini îşi mai aduc aminte că foştii juraţi de la Antena 1 au debutat în lumina reflectaorelor la postul concurent. Bontea şi-a început cariera la ProTV, odată cu lansarea proiectului Masterchef.

Sorin Bontea şi-a descoperit pasiunea pentru bucătărie la o vârstă destul de fragedă. La 20 de ani a ajuns să lucreze ca ajutor de bucătar. Ulterior, la 30 de ani, s-a angajat ca bucătar pe vase de croazieră și abia la vârsta de 40 de ani a devenit cunoscut ca jurat la emisiunea Masterchef.

Celebrul chef a vorbit despre începuturile lui în televiziune

Îndrăgitul bucătar îşi aminteşte cu drag despre începuturile în lumea televiziunii. Invitat în podcastul lui Mihai Morar în urmă cu ceva timp, Sorin Bontea a dezvăluit cum a ajuns să semneze cu Pro TV.

Iniţial a crezut că este vorba despre o glumă, însă în cele din urmă s-a convins că viaţa lui avea să se schimbe radical.

„A început așa. Lucram. Făceam preparația pentru ziua respectivă. Vine nu știu ce assistant manager din restaurant și zice: „Sorin, la telefon, te caută de la televiziune”. Îmi zic: „E Nicu, șefu de restaurant, face glume proaste. Prieten de al meu, lucram împreună pe vapoare. L-am înjurat, pleacă mă de aicia. Era cu telefonul în mână de la restaurant. „Nu domne, Vali zice așa-așa, mă jur”. L-am înjurat și pe el și pe ala. „Băi, ia la telefon”. Zic: „Iau telefonul să-l înjur pe Nicu”. Când, o voce de femeie îmi spune despre ce e vorba, zic ok, trebuie să întreb pentru că nu știu, habar n-am. Nu auzisem de emisiunea aia (Masterchef), nu știam că există, nu știam mă nimic. Zic: „Eu la televizor”. Am cerut voie, am venit, m-a filmat, domne uite așa, sunt vreo 40 de bucătari. Zic: „Ok, lasă. Îmi văd de treaba mea, că știu ce fac”.

Doamne ferește, nici prin cap nu-mi trecea. Că din așa alegem nouă, șase, după care rămân doar trei, zic ok. La un moment dat a sunat telefonu și zice uite așa, uite așa, ați fost ales în juriu, în cei trei. Zic, pe bune, vorbești serios? Eram pe la muncă. Da! Zic, să o întreb și eu pe nevastă mea să văd dacă mă lasă. Da. Știu eu ce.

Habar n-aveam, mă crezi? Nu era nimic de genul asta la televizor. M-am dus acasă, zic uite așa, uite așa, uite așa, uite așa, și zic, vrei sau nu așa. Că am contract d-asta, să filmăm o dată să vedem ce doamne iartă-mă se întâmplă. Nu erau cine știe ce bani. Eram la început. Nu știam cu ce se mănâncă, nu aveam nici cea mai mică idee”, a povestit Sorin Bontea la podcast-ul lui Mihai Morar.

 

Sursă foto: social media